Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Υγεία και υπαίθρια άθληση στα GymPark


GymPark Φιλοθέης
Σκέψου το...Όταν πρόκειται για γυμναστική υπάρχει κάτι καλύτερο από τη γυμναστική στην ύπαιθρο;

Η αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε μορφής άθληση είναι σίγουρα καλύτερη από το να μην ασκούμαστε καθόλου και όπως και να' χει θα έπρεπε να αφιερώνουμε έστω και λίγο χρόνο μες στη μέρα για την υγεία μας.. Γιατί αυτό ακριβώς κερδίζουμε με την άσκηση.. ΥΓΕΙΑ και ΕΥΕΞΙΑ!!!


Πολλοί θα αναρωτιούνται...Ναι αλλά υπαίθρια άθληση; Τι παραπάνω θα κερδίσω από αυτό; Κι όμως τα οφέλη της υπαίθριας άθλησης είναι πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι..,



 
Πάμε όμως πρώτα να δούμε τα οφέλη της άσκησης στην καθημερινότητά μας. Αρχικά ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι εξίσου σημαντικό τόσο για την ψυχική μας υγεία όσο και για την πνευματική μας διαύγεια. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το στρες και το άγχος της καθημερινότητας, δρώντας ευεργετικά στην ψυχολογία μας, ενεργοποιώντας όλες εκείνες τις ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε θετικά. Τέτοιες ορμόνες για παράδειγμα είναι η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες, η αδρεναλίνη και η σεροτονίνη. Εάν εσείς ή κάποιος γνωστός σας δέχεται κάποια αντικαταθλιπτική αγωγή σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιο από τα παραπάνω. Και αυτό γιατί τα αντικαταθλιπτικά συνταγογραφούνται προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα των παραπάνω ορμονών και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ιατροί συνιστούν την άθληση ως τρόπο βελτίωσης της διάθεσης και της ψυχολογίας μας.

Σωστή άθληση συνεπάγεται επίσης σωστή  καρδιοαγγειακή λειτουργία η οποία βελτιώνει τις αντοχές και την ενέργειά μας και έχει μόνο θετικές συνέπειες στην υγεία μας.

GymPark Πάτρας
Ελάτε τώρα να μιλήσουμε για τα οφέλη της υπαίθριας άθλησης. Προφανώς και εδώ κερδίζουμε όσα αναφέραμε παραπάνω δηλαδή τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής μας υγείας. Πέραν αυτού όμως μας προσφέρει και τον παράγοντα την διασκέδασης ο οποίος προέρχεται από την αλλαγή του γύρω σκηνικού και την δυνατότητα επιλογής από μια μεγάλη ποικιλία σε ότι αφορά τις προσφερόμενες δραστηριότητες. Με το να βρούμε μια υπαίθρια δραστηριότητα που μας αρέσει είναι πολύ πιο πιθανό να επιτύχουμε τον στόχο μας για ευεξία και τη διατήρησή μας σε φόρμα. Η ύπαιθρος μας δίνει τη δυνατότητα να δραστηριοποιούμαστε σε πράγματα που μας αρέσουν και δεν τα αντιλαμβανόμαστε σαν υποχρεωτική προπόνηση. Πράγματα όπως η πεζοπορία, το ποδήλατο, ο περίπατος, το τρέξιμο, η γυμναστική στο GymPark προσφέρουν ένα συναίσθημα εντελώς διαφορετικό από την άσκηση σε κάποιο εσωτερικό χώρο, καθώς σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση ενώ παράλληλα ασκείσαι χωρίς ουσιαστικά να το καταλαβαίνεις! Η ενσωμάτωση της υπαίθριας άθλησης στην καθημερινότητά μας είναι πολύ εύκολο, και το καλύτερο απ'όλα την απολαμβάνουμε ΔΩΡΕΑΝ!
Πολλοί από εμάς, μπορεί να μην έχουμε τα χρήματα ή το χρόνο να πάμε σε κάποιο γυμναστήριο, αλλά μπορούμε να κατεβούμε μια στάση νωρίτερα και να περπατήσουμε μέχρι το σπίτι, να κάνουμε ποδήλατο στη φύση,  να βγάλουμε μια μακρινή βόλτα το σκύλο ή να γυμναστούμε αερόβια σε κάποιο κοντινό GymPark.

Από όλα τα πλεονεκτήματα όμως της υπαίθριας άθλησης, αυτό που διαφεύγει από πολλούς είναι η βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη είναι από τις λίγες που μας προσφέρονται μόνο και μόνο από την επαφή μας με τον ήλιο. Με το να γυμναζόμαστε στην ύπαιθρο, δεν απολαμβάνουμε μόνο την ευεξία και την υγεία που σχετίζεται με τη γυμναστική αλλά και τη βιταμίνη D που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του στήθους.

GymPark Πάτρας
Ήρθε η ώρα λοιπόν να βγεις από το σπίτι, να απολαύσεις τη φύση και τον καθαρό αέρα και να προσθέσεις χρόνια υγείας και ευεξίας στη ζωή σου.

Νομίζω ότι αυτό είναι ένα δώρο που αξίζει να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο...