Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Αερόβιας Άσκησης στο GymPark

Θέλεις να γυμναστείς στο GymPark και δεν ξέρεις τον τρόπο; Δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή μέθοδος για να πετύχεις αυτό που θέλεις και ποια όργανα πρέπει να χρησιμοποιήσεις; 

Πάμε να δούμε αναλυτικά ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη φόρμα σου και χάσεις κάποια από τα περιττά κιλά ενόψει καλοκαιριού.

Τι είναι και που με βοηθάει

Η αερόβια άσκηση θα σε βοηθήσει ως προς την ταχύτερη καύση των θερμίδων, βοηθώντας σε ουσιαστικά να αποβάλλεις περιττό βάρος. Η βελτίωση που συνήθως παρατηρείται μετά από προπόνηση 2-3 μηνών είναι της τάξεως του 12-16%.

Σημαντικός παράγοντας στην ορθή αερόβια άσκηση είναι η πρόσληψη οξυγόνου, η οποία αυξάνεται και σταθεροποιείται αναλόγως την ένταση της άσκησης που θα ακολουθήσεις.

Μαζί με την πρόσληψη οξυγόνου αυξάνονται και οι χτύποι της καρδιάς και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατάστασή σας σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται παρακάτω.


Ποια είναι τα οφέλη που θα έχω από την αερόβια προπόνηση

Τα οφέλη που προκύπτουν από την αερόβια άθληση είναι :
  • η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης
  • η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας
  • η βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας
  • η μείωση των επιπέδων του λίπους στο αίμα


Ποιά όργανα πρέπει να χρησιμοποιήσω

Τα όργανα αερόβιας άσκησης που θα βρείτε σε ένα πάρκο GymPark είναι:

Stepper                                                        

Ποδηλατο                                                       

Βαδισης Αερος                                              

Κατά την άσκηση φροντίστε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσεως όπως αυτές αναφέρονται στα όργανα.

Τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσω

Το πρόγραμμα γυμναστικής σας θα πρέπει να εκτελείται 2 έως 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να δίνουμε στον οργανισμό τη δυνατότητα να ξεκουραστούν οι μυϊκοί του ιστοί. Εξάλλου με την έντονη αερόβια άσκηση μειώνονται τα επίπεδα του λίπους στο αίμα για μια περίοδο από 24 έως 36 ώρες.

Η άσκηση στο κάθε όργανο θα πρέπει να διαρκεί από 15 έως 20 λεπτά ενώ ο ρυθμός εκτέλεσης εξαρτάται από την προηγούμενη προπονητική μας κατάσταση.

Ο ιδανικός ρυθμός εκτέλεσης των ασκήσεων στα μηχανήματα αερόβιας άθλησης είναι αυτός που μας δίνει μια καρδιακή συχνότητα τέτοια ώστε να έχουμε τη δυνατότητα της ασφαλούς γύμνασης αλλά και τα οφέλη που προσφέρει η αερόβια άθληση όπως αυτά περιγράφηκαν παραπάνω.

Ο ιδανικός τύπος μέτρησης του ανώτατου επιπέδου καρδιακών σφυγμών είναι ο τύπος 220 αφαιρώντας την ηλικίας μας. Για παράδειγμα κάποιος που είναι 40 ετών κατά την ώρα της αερόβιας άσκησης δεν πρέπει οι σφυγμοί του να ανέβουν πάνω από 180 σφυγμούς το λεπτό.

Περαιτέρω για να είναι ασφαλές ένα αερόβιο πρόγραμμα τόσο καρδιοαναπνευστικά αλλά και να αποτελεί προϊόν λιπόλυσης πρέπει η ένταση (της αερόβιας άσκησης) να κυμαίνεται στο 60% - 70% για τις ηλικίες από 15 έως 45 ετών και στο 50% για τις ηλικίες από 45 και πάνω.

Έτσι στο παραπάνω παράδειγμα ασκούμενου ηλικίας 40 ετών η ιδανική ένταση αερόβιας άσκησης είναι 180 x 70%. Είναι δηλαδή μεταξύ 110 και 126 σφυγμών/λεπτό για 20 λεπτά που διαρκεί η άσκηση. 
Τώρα με την GymPark όλα γίνονται απλά, ευχάριστα και προπάντων ΔΩΡΕΑΝ! Δοκίμασε τη γυμναστική στην ύπαιθρο και δες πως μπορείς να ωφεληθείς και εσύ απο τη γυμναστική στα υπαίθρια γυμναστήρια. Και μην ψάχνεις για δικαιολογίες να το αποφύγεις γιατί ένα GymPark βρίσκεται σίγουρα δίπλα σου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο...